Terwijl onze eerstejaars op woensdag 04 mei een voorstelling kregen over veiligheid en netetiquette, bracht Benedict Wydooghe – historicus en docent aan de hogeschool Vives, departement Ipsoc in Kortrijk – een voordracht over “gamen” en het gebruik van internet voor het 3e jaar.
Na het lezen van de reacties van onze leerlingen, bleek de keuze van deze spreker wel een schot in de roos. De heer Wydooghe bracht, heel gedreven, een boeiende uiteenzetting over een onderwerp dat al een hele tijd erg leeft onder de jongeren (en vaak ook wel onder heel wat anderen!) en zeker ook sterk de aandacht trekt van (bezorgde) ouders. Door zijn eigen ervaring als “gameliefhebber” en onderzoeker stond hij uiteraard voldoende stil bij de negatieve aspecten en gevaren (verslaving, misbruik van vertrouwen, cyberpesten,…) maar kwam hij ook verrassend uit de hoek toen hij de leerlingen wees op tal van positieve elementen (ruimtelijk inzicht, kaartlezen, allerlei technische en sociale vaardigheden, …) eigen aan dit medium.
Als uitstekend verteller en vader van een groot gezin, vertrouwd dus met de leefwereld van jongeren, wist hij zich heel goed te plaatsen op het niveau van de leerlingen.Voor de meesten dus een heel verrijkende ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is in de toekomst! Enkel voor onze leerlingen? Misschien ook wel een interessante tip voor een volgende lezing van de moedervereniging!
Als Shakespeare vandaag leefde schreef hij gamescenario’s