Ook de leerlingen uit het eerste jaar gingen begin mei op uitstap. Ze konden intekenen voor thematische activiteiten, met voor elk wat wils: geschiedenis, creativiteit, natuur, sport, cultuur – vaak met een ijsje als een kers op de taart! Hieronder lees je enkele verslagjes.

“Rondleiding in het Citadelpark met een heel gezellig groepje meisjes uit het eerste jaar: een combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur! Het was top!”

“Op een zonnige maandagvoormiddag, de stad was nog aan het ontwaken, marcheerde een gevarieerd groepje eerstejaars richting het water. Daar wachtte ons een bootje op, dat ons langs de rijke geschiedenis van onze stad bracht. We passeerden een onthoofdingsbrug, zagen het Gravensteen van de andere kant en hoorden zelfs dat Gent zijn eigen ‘manneke pis’ heeft. Ook onze school hebben we nu eens vanuit een ander perspectief gezien. Daarna was er een kleine pitstop voor een ijsje of andere zoetigheid.”

“Na een voormiddag sporten trok een enthousiaste groep op stap richting het MIAT. Aangezien we goed hadden doorgestapt, konden de leerlingen nog even wat energie kwijt op het dichtstbijzijnde speelplein. In het museum kregen we wat uitleg over de geschiedenis van de katoenverwerking en productie van stoffen, en daarna leerden we de basiskneepjes van het nat vilten. Iedereen maakte een of twee gekleurde antistressballetjes (waar je uiteraard ook mee kan jongleren of je kat mee kan entertainen). De weg terug naar school verliep jammer genoeg in de regen, maar een heerlijk ijsje verzachtte dat meteorologische leed.”

Uitstap eerste jaar (mei)

Dit bericht delen:



Ga terug