De tweedejaars van de STEAM-klassen zetten tijdens hun uitstap het wetenschappelijke aspect voorop! Op maandag 6 mei startte de tweedaagse met een bezoek aan het planetarium Cozmix in Brugge: daar zagen de leerlingen een verduidelijkende documentaire over het ontstaan van de aarde en onze maan, brachten ze een bezoek aan de permanente tentoonstelling en konden ze door de telescoop kijken en het begrip van de camera obscura, dat ze tijdens hun lessen bestudeerden, in de praktijk toegepast zien worden. In een wetenschappelijke escaperoom moesten ze tot slot al hun kennis aanwenden om als eerste te ontsnappen. 

‘s Namiddags stond er een bezoek aan het bedrijf Noordzee Drones op de planning: zij leiden dronepiloten op en verzorgen ook specifieke opleidingen rond bijvoorbeeld de controle van zonnepanelen en windmolens. De leerlingen kregen een verduidelijkende theoretische uiteenzetting en konden daarna zelf aan de slag: op het oefenterrein buiten leerden ze de basisbeginselen van o.a. het opstijgen en besturen van een drone, binnen ging een andere groep aan de slag met de FPV (first person view)-besturingsmethode. 

Op dag 2 gingen ze richting de Plantentuin van Meise, waar de leerlingen in teams een GPS-zoektocht in het teken van de lessen aardrijkskunde en natuurwetenschappen tot een goed einde moesten brengen. In de namiddag en als afsluiter van hun tweedaagse, brachten ze een bezoek aan Technopolis in Mechelen. Naast het zelf uittesten van allerlei wetenschappelijke projecten konden ze genieten van een wetenschapsshow. 

Het was een ongemeen interessante tweedaagse, waarin alle theoretisch-wetenschappelijke kennis die de leerlingen in hun lessen al konden opdoen, op een boeiende en praktische manier tot leven kwam!

Uitstap 2STWEa-2STWEb

Dit bericht delen:



Ga terug